Soma Belediyesi
(h)Aydınlatma ve enerji tesisleri ile ilgili Bahsegelihbar ve şikâyetleri değerlendirmek, çözümüyle ilgili gerekli iş ve işlemleri yürütmek. (b)-Ana arter yollardaki (üst yapı) problemleri belirleyerek büyükşehirdeki ilgili birimlere iletilmesini sağlamak. MADDE 25 -(1) Hukuk İşleri Müdürü; Müdürlüğün tüm personelini her zaman denetlemek yetkisine sahiptir. MADDE 24 -(1) Müdürlükten çıkan hukuksal görüşler ile dosyalı yazışmaların örnekleri ayrı ayrı klasörlerde saklanır. Sonuçlanan ve Belediye açısından yapılması gereken işlemi kalmayan dava dosyaları Müdürün onayı ile terkin edilerek saklamaya-arşive kaldırılır. Yazışmaların ve dosyaların saklanmasından ve arşivinden Kalem Şefi sorumludur. MADDE 23 -(1) Müdürlük ce cevaplandırılan yazılar ilgili defterdeki kaydı kapatılmak ve dava konusu işlerde dava defterlerinde tarih ve numarası işlenmek sureti ile Yazı İşleri Müdürlüğü kalemine zimmetle teslim edilir.
Uygulamalarda adaletli olmaya, kaynakların kullanımında etkili ve verimli olmaya çalışmak. Ç)Müdürlük görevlerinin yerine getirilmesi için personele iş bölümü ve dağıtımı yapmak. F)Müdürlüğün iş ve işlemlerinde ihtiyaç duyulan yeni tedbirlerin alınması için Başkan ve Başkan Yardımcısına öneride bulunmaya yetkilidir. Ç)Müdürlüğün harcama yetkilisi sıfatıyla belediye bütçesinden öngörülen harcamaları yapmaya yetkilidir. F)Müdürlüğün çalışma usul ve esaslarını belirleyip, programlayarak; çalışmaların bu programlar doğrultusunda yürütülmesini sağlamak. F)5018 Sayılı Mali Kontrol Kanuna göre kurumun stratejik planı doğrultusunda yıllık bütçesi hazırlanır. (6)Müdürlükte kullanılacak defter, kayıt ve belgeler, aynı bilgileri içerecek şekilde elektronik ortamda da düzenlenebilir. MADDE 19 – (1) Müdürlükler arası yazışmalar Müdürün imzası ile yürütülür. (2)Müdürlüğe gelen tüm evraklar, toplanıp konularına göre dosyalandıktan sonra müdüre iletilir. (a)Sorumlunun atanabilmesi veya görevlendirebilmesi için; ilgili mevzuatta belirtilen şartları taşımak. (ğ) Resmi yazıları hazırlamak ve genelge esaslarına göre tanzim ederek veya ettirerek işleme koymak. (b)-Müdürlük hizmetlerinin, zamanında, verimli ve düzenli bir şekilde yürütülmesini sağlamak.
MADDE 23 – (1) İşbu yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde yürürlükteki ilgili mevzuat hükümlerine uyulur. MADDE 9 – (1) Fen İşleri Müdürlüğü, bu yönetmelikte sayılan görevleri yürürlükteki mevzuat ve 5393 sayılı Belediye Kanununa dayanarak Belediye Başkanınca kendisine verilen tüm görevleri, ilgili mevzuat çerçevesinde yapmaya yetkilidir. Madde 9- Ruhsat Denetim Müdürlüğü, Belediye Başkanınca verilen ve bu yönetmelikte tarif edilen görevler ile ilgili yasalarda belirtilen görevleri gereken özen ve çabuklukla yapmak ve yürütmekle sorumludur. Madde 8- Ruhsat Denetim Müdürlüğü, bu yönetmelikte sayılan görevleri 5393 Sayılı Belediye kanuna dayanarak Belediye Başkanınca kendisine verilen tüm görevleri kanunlar çerçevesinde yapmaya yetkilidir. MADDE 16- İş bu yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde yürürlükteki ilgili mevzuat hükümlerine uyulur. 5.Belediye Mevzuatı ile ilgili diğer mevzuat hükümleri ve bu yönetmelikle kendisine verilen görevlerin yerine getirmesinden yetkilerinin zamanında ve gereğince kullanılmasından, Belediye Başkan Yardımcısına ve Yardımcıları ile Belediye Başkanına karşı sorumludur.
- MADDE 8 – (1) Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, bu yönetmelikte sayılan görevleri ve 5393 sayılı Belediye Kanununa dayanarak Belediye Başkanınca kendisine verilen tüm görevleri kanunlar çerçevesinde yapmaya yetkilidir.
- A)Müdürlüğün ihaleli işleri ile ilgili yazışma ve dosyalarının takibini yapmak.
- (ç) Personelin durumunu takip ve kontrol ederek denetim altında bulundurmak.
12.Belediye kanunun 76 ve 77 maddelerinde yer alan hususlarda, kurum içi ile ilgili birim ve müdürlüklerle ortak çalışmalar yapar, etkinlikler düzenler. Belediyenin bütünsel hizmet ve sosyal belediyecilik anlayışının gelişmesine ve kurumsallaşmasına katkı verir. MADDE 8 – (1) Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, bu yönetmelikte sayılan görevleri ve 5393 sayılı Belediye Kanununa dayanarak Belediye Başkanınca kendisine verilen tüm görevleri kanunlar çerçevesinde yapmaya yetkilidir. L)Müdürlüğünü yürürlükteki mevzuatlar çerçevesinde idare etmek, personelini yönlendirmek, denetlemek, görevlerini daha verimli yapabilmeleri için onları motive etmek, çalışmalarının belediye menfaatlerine uygun olmasını temin etmek, personelin hakkının korunmasını sağlamak. MADDE 8 – (1) Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, bu yönetmelikte sayılan görevleri ve 5393 sayılı Belediye Kanununa dayanarak Belediye Başkanınca kendisine verilen tüm görevleri kanunlar çerçevesinde yapmaya yetkilidir. I) Muhasebe yetkililerinin Kanuna göre yapacakları kontrollere ilişkin sorumlulukları, görevleri gereği incelemeleri gereken belgelerle sınırlıdır. Yani Muhasebe yetkilisi, ilgili mevzuatında düzenlenmiş belgeler dışında belge arayamaz. 1- Gelen ve giden evrakların, dosyaların ve diğer belgelerin kayıt, havale, zimmet ve dosyalama işlemlerini önceliklerine göre sıraya koyup kaydını yapar ve yürütür. Müdürlükçe belirlenen genelge, yönetmelik ve kararları defterlere işleyerek incelemeye hazır bulundurur. Kayıt memuru müdürlüğün tüm yazılarını önceliklerine göre sıraya koyup yazar, kaydeder ve örnek çıkarır. Madde 8-Yazı İşleri Müdürlüğü bu yönetmelikte sayılan görevleri ve 5393 sayılı Belediye Kanununa dayanarak Belediye Başkanınca kendisine verilen tüm görevleri kanunlar çerçevesinde yapmaya yetkilidir. MADDE 17- Müdürlükler arası yazışmalar müdürün imzası ile yürütülür.
(3) Tüm görevlilerin, her hangi bir şekilde görevden ayrılabilmeleri için sorumluluğunda bulunan dosya, belge ve her türlü yazıları son durumunu belirten çizelge halinde Müdür’ün görevlendireceği kişiye devir ederler. Ölüm halinde çizelge ve devir Müdür tarafından yapılır veya yaptırılır. (2) Alacakları sözlü veya yazılı iş emirlerini gün geçmeksizin yerine getirir. Takip fişinde belirtilen sürenin geçirilmesinden doğacak her türlü sorumluluk kendisine aittir. Hukuksal işlemlerin takibinde avukatlara bağlıdırlar ve iş talimatlarını avukatlardan alır. MADDE 8 -(1) Hukuk İşleri Müdürlüğü, Soma Belediye Başkanı’nca verilen genel veya özel vekâletname uyarınca ve yasa, tüzük ve yönetmelikler ile bu yönetmelikte yer alan yetkileri kullanarak görev yapar. Madde 12- Müracaat; Ruhsat müracaatında bulunmak isteyen işyeri sahibi, gerekli evrakları hazırlayarak birim personeline teslim eder. Maddesinde belirtilen fiiller sebebi ile 3 defa faaliyetten men edilen iş yerlerinde bu fiillerin tekrarı halinde iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarının iptal edilmesi ile ilgili yazışmaları yapmak. N) Müdürlüğün yıllık bütçesini yapmak, iş yeri açma ve çalışma ruhsat tescillerini ve yenileme, hafta sonu tatillerinin ücret tarifelerini belediye meclisine sunmak ve uygulamak, belirlenen hedefler doğrultusunda uygulanmasını takip etmek. Madde 6- Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü belediye başkanına veya görevlendireceği başkan yardımcısına bağlıdır. MADDE-13-Müdürlük amaçlarının gerçekleştirilmesinde başarıyı arttırmak için çalışmalarını haftalık, aylık, yıllık, olarak planlar ve görevlendirme yaparak çalışma programını görevlendirme çerçevesinde yürüyüp yürümediğini takip eder. Planların gerçekçi ve uygulanabilir planlar olmasına özen gösterilmelidir.